El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, s’ha compromès a elaborar i aprovar una ordenança per regular els pisos turístics a la ciutat i a fer-ho els primers 100 dies de mandat si és elegit com a alcalde. Maragall ho ha anunciat aquest divendres a pocs metres del bloc de pisos del carrer de Tarragona, epicentre de la polèmica després de convertir-se en un edifici turístic tot i la prohibició de l’Ajuntament.

L’alcaldable republicà ha acusat el consistori de ser el responsable de “desnonar” les 120 famílies d’aquests pisos “per la seva mala gestió“. Maragall ha afegit que “no ha estat una badada, és un error estructural” i que ja han detectat altres sentències que donen la raó als propietaris de pisos turístics i els atorguen llicències: “Arribaran més sentències, aquí en tinc set. Els hi farem arribar perquè constatin l’abast de l’error”.

Per la seva banda, la número dos dels republicans, Elisenda Alamany, ha assegurat que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni ha trencat “l’equilibri” entre el turisme i la ciutat i que això posa en risc la manera de viure i les dinàmiques del veïnat. Tanmateix, Alamany ha acusat Xavier Trias i Jaume Collboni de voler convertir Barcelona en Benidorm pel seu model de gestió del turisme: “Si ho volen fer, que es presentin a les eleccions de Benidorm”, ha reblat.

Maragall: “Trias ens vol fer creure que estarà a favor de regular el lloguer”

Ernest Maragall també s’ha mostrat crític amb Junts per haver votat en contra de la llei de contenció dels preus del lloguer al Senat: “Junts està en contra que Barcelona tingui zones tensionades i tingui una eina per contenir el lloguer”. En aquest sentit, Maragall creu que Trias vol desmarcar-se de Junts i que fa promeses que no són conseqüents amb el que, diu, és el seu partit: “Avui escoltem el senyor Trias dient que està a favor de definir zones tensionades a la ciutat. Volen fer el favor d’aclarir-se? És inacceptable“.