L’Ajuntament de Barcelona suma vuit pisos més al procediment de revocació per ineficàcia de les llicències turístiques al bloc del carrer de Tarragona, 84. Aquestes vuit llicències, se sumen a les 69 que el consistori va dir que quedaven suspeses la setmana passada. A més, segons fonts municipals, s’estan estudiant altres casos, de manera que la xifra final de llicències revocades encara podria augmentar.

Barcelona fa anys que no atorga llicències turístiques, però la propietat de la finca va aprofitar una escletxa, l’any 2019, per aconseguir-ne 120. En aquest edifici encara hi viuen de lloguer desenes de famílies que temen que hauran de marxar un cop se’ls acabi el contracte.

L’Ajuntament ja ha iniciat el procediment

Al maig, l’Ajuntament va trobar una altra escletxa legal per revocar algunes de les llicències amb l’aplicació de l’article 36.1 d’una llei catalana recent, la Llei de facilitació de l’activitat econòmica. Aquesta llei permet als ajuntaments revocar qualsevol tipus de llicència atorgada per desenvolupar una activitat econòmica si aquesta no s’ha activat en els darrers tres mesos.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha comunicat la decisió a la propietat de l’edifici i s’ha obert un període perquè hi presenti esmenes. És molt probable que el cas acabi en mans de la justícia. Pel que fa als pisos ja en obres per convertir-los en apartament turístic, la tinenta d’alcaldia Janet Sanz va admetre que ara per ara no se’ls podrà revocar la llicència. 

Obert un expedient de disciplina urbanística

A banda, arran d’una queixa per la col·locació d’aires condicionats, l’Ajuntament ha inspeccionat els treballs i ha comprovat que, tot i que les obres s’ajusten al règim d’assabentat, s’han produït alguns incompliments. Per aquest motiu s’obrirà un expedient de disciplina urbanística.