Barcelona en Comú vol combatre les addiccions als jocs d’apostes, especialment en els joves. La decisió arriba després que s’hagi detectat un augment de la preocupació per l’addicció en aquest col·lectiu. Per això, ha anunciat que l’Ajuntament no acceptarà patrocinis d’empreses que hi estiguin relacionades.

Ho han explicat els números dos i 10 dels comuns, Joan Subirats i Gemma Tarafa, que també han plantejat limitar i controlar la proliferació d’aquests establiments a través d’una ordenança urbanística.

Joan Subirats també ha anunciat altres mesures per actuar a internet, als espais en línia. Per això es valora la possibilitat de bloquejar l’accés a pàgines web d’apostes des d’edificis municipals i biblioteques, com també la creació d’un programa de prevenció en escoles i casals de barri.

Un “autocar dentista”

En la mateixa roda de premsa, Gemma Tarafa ha explicat la voluntat de crear un bus amb una consulta a l’interior centrada en la salut bucodental. L’objectiu és recórrer les escoles de la ciutat, de manera coordinada amb l’Agència de Salut Pública i l’Institut Català de la Salut, per potenciar la prevenció, el seguiment i la promoció del dentista municipal.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha pressionat la Generalitat perquè incorpori el dentista en la cartera de salut pública gratuïta. “El CatSalut ha d’incloure el servei d’odontologia a la seva cartera de serveis perquè és igual d’important que la traumatologia o la cardiologia”, ha dit Tarafa.