(ACN/Redacció) La CUP-l’Alternativa ha defensat aquest dissabte la municipalització dels serveis de cures a la ciutat. Ho han dit en unes jornades sobre treballs de cures “Cuidem les que cuiden” i hi han participat la candidata a l’alcaldia a les eleccions municipals 2023 de la CUP, Basha Changue i, la número 8, Marga Olalla.

El partit considera que des que no són al consistori hi ha hagut una privatització dels serveis i que les polítiques de la ciutat han oblidat les necessitats dels veïns. “Hi ha hagut un viratge molt clar cap a la dreta de tot el ple municipal i el veïnat no ha estat representat”, ha deixat anar Changue. Aquesta apreciació l’atribueix a l’absència de la CUP a l’Ajuntament, ja que en les eleccions municipals del 2019 va quedar-se sense representació.

“Hem vist què ha passat quan la CUP no hi ha estat al consistori, i és urgent que tornem a ser-hi per combatre la privatització de l’espai públic que és la defensa del consistori en aquest últim mandat”, ha afegit la candidata cupaire.

Crítica per la gestió de la sequera

La CUP es reivindica com la formació política que “no tindrà por d’enfrontar-se amb les elits” en situacions com l’actual de sequera excepcional. La diputada Laia Estrada ha criticat com s’està gestionant l’emergència: “S’imposen restriccions que van a parar a la pagesia, amb el tancament del canal d’Urgell i que en posa en risc la producció, i en canvi no són capaços de tancar l’aixeta al turisme”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?