L’estrena de la Cuca de Llum, el nou funicular per arribar al Parc d’Atraccions del Tibidabo, serà la primera quinzena de juny, després que la pandèmia n’endarrerís la posada en funcionament prevista per a la tardor de l’any passat. L’estrena del funicular és, de fet, la principal novetat de la reobertura del parc, que serà uns dies abans, aquest dissabte, 15 de maig.

Pujar al parc en tres minuts i amb vistes panoràmiques

La Cuca de Llum vol convertir-se en una atracció més i la porta principal d’entrada del parc, en substitució de l’antic funicular, que tenia 120 anys d’història. Disposa de grans finestrals panoràmics per poder gaudir del paisatge. Té una capacitat de 252 passatgers, i el trajecte es redueix a només tres minuts. L’estació inferior del funicular està situada a la plaça del Doctor Andreu, on acaben el trajecte els tres busos llançadora que hi haurà, i que fins ara arribaven fins al parc. D’aquests tres busos, un hi arriba des de Sant Genís, l’altre des de la plaça de Catalunya, i un tercer des de la plaça de Kennedy.

Cuca de Llum Tibidabo

Una altra de les novetats de la nova temporada, marcada per la celebració del 120è aniversari del parc, és la inauguració de la Tibidabo Store al juny. Estarà ubicada al passeig de Sant Gervasi, i vol ampliar l’experiència del Tibidabo a la ciutat.

Entrades més cares, però amb el transport inclòs

Pel que fa als preus de les entrades al parc d’atraccions, s’encareix el tiquet general d’adult, que costarà 35 €, tot i que també inclou el bus llançadora i la Cuca de Llum. L’entrada júnior val 14 €, la sènior 10,5 €, i la de persones amb diversitat funcional en costa 7. De moment el parc té l’aforament limitat per la pandèmia i es recomana adquirir les entrades anticipadament a través de la pàgina web.

La reobertura, després mig any tancat

El Tibidabo obre portes el 15 de maig amb totes les mesures de seguretat. L’aforament està limitat per poder garantir la distància de seguretat, és obligatori l’ús de la mascareta i la restauració serà per emportar.

El govern va anunciar la reobertura dels parcs d’atracions el passat 30 d’abril, després de rebre l’aprovació del Procicat. En total, el Tibidabo haurà estat més de mig any tancat, des del 16 d’octubre, quan van començar la segona onada. L’estiu passat, però, tampoc no va poder obrir de forma continuada. De fet, les instal·lacions només van poder funcionar uns dies de juliol.