El Parc d’Atraccions del Tibidabo es prepara per acomiadar el funicular antic. Després de 120 anys d’història, aviat començarà una nova etapa. Es renovarà per complet i es transformarà en una atracció més del parc. S’anomenarà Cuca de Llum i tindrà un disseny modern i futurista que inclourà grans finestrals per gaudir de les vistes durant el trajecte. La reforma també inclou millores tècniques que, alhora, en facilitaran el servei de manteniment. Les obres començaran aquest mes de setembre i s’allargaran 14 mesos. La inauguració del nou model està prevista per a la tardor del 2020.

El tinent d’alcalde d’Economia i Treball, Jaume Collboni, explica que l’objectiu de la reforma és incrementar les visites que arriben al parc d’atraccions en transport públic. “Un 60 % de les visites venen en transport públic i volem que s’incrementi, per això reformarem integralment el servei del funicular que no només serà un mitjà de transport, també serà una atracció més“, ha dit Collboni.

Opció de lleure durant l’estiu

Durant l’estiu, es concentren el 40 % de les visites al Parc d’Atraccions del Tibidabo del total anual. En aquesta època de l’any, també s’hi incorpora un espectacle làser de llum i color com a cloenda dels vespres. El mes d’agost rep una mitjana diària de 5.500 visitants. Per tot plegat, l’espai es consolida com a opció de lleure per a les famílies que passen les vacances a Barcelona.

Aquesta temporada 2019, a més, el parc va reobrir amb aspectes renovats. Va estrenar, per exemple, la nova atracció el Castell dels Contes, que ja ha rebut uns 122.000 visitants. També es va inaugurar l’espai plaça del Jardí. En total, l’any 2018, el Tibidabo va rebre 719.068 persones.