El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida perquè es mantingui l’ús de la mascareta a les terrasses dels bars i els restaurants durant les converses amb altres persones per evitar els contagis de coronavirus. “Tu t’asseus en una terrassa i has de continuar utilitzant-la. Lògicament, te la treus quan consumeixes un producte”, ha dit. L’executiu català ha posat el focus en aquests espais de socialització, ja que són “el major risc” per a la ciutadania.

L’advertiment de Torra no ha anat només dirigit als clients; també als restauradors, a qui ha demanat que garanteixin que a les taules dels establiments es dugui la mascareta. “Per favor, reforcem la seguretat en aquests llocs”. El cap de l’executiu també ha recordat que el gel hidroalcohòlic és d’ús obligatori.

“No anem bé”, ha volgut expressar Torra sobre la situació del coronavirus a Catalunya. La situació al territori es manté més o menys estable, amb una mitjana d’uns 1.000 casos nous cada dia. El govern català admet que les dades no són bones. “Quan arribem a certes xifres, s’ha d’actuar. S’ha d’actuar ja”, ha conclòs.

S’estudia el tancament de parcs infantils

Precisament per evitar un repunt dels casos, el govern català es planteja ampliar les restriccions. Per exemple, estudia el tancament dels parcs infantilsoberts des del 19 de juny—, malgrat ser una mesura que vol evitar a tot preu. “Seria una mesura que no volem prendre. El problema no són els nens: són les aglomeracions. Demanem ajuda als ajuntaments en aquest sentit”, ha expressat Torra.

Precisament, l’increment dels casos s’està notant a les escoles. Si divendres passat hi havia 24 grups en quarantena a la ciutat, aquest dilluns ja n’hi ha 64, amb 33 centres educatius afectats.