Les restriccions per la covid-19 a Barcelona no permetien que els equipaments culturals superessin el 50 % de l’aforament. Una mesura que s’amplia ara fins al 70 %. Així ho ha aprovat el Procicat després de mantenir reunions amb el Departament de Salut de la Generalitat, Protecció Civil i el Departament de Cultura. Amb l’ampliació de l’aforament, el Procicat ha demanat al sector cultural que extremi les precaucions i els controls a les zones comunes per evitar-hi aglomeracions.

El canvi afecta tots els equipaments culturals i cinemes i entrarà en vigor tan bon punt es publiqui al DOGC, segurament aquest dimarts. Afectarà la ciutat de Barcelona i 15 municipis més de l’àrea metropolitana: Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Castelldefels.

A Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles s’hi han prorrogat 15 dies més les restriccions pel coronavirus, tot i que també s’hi aplicarà l’ampliació del 50 al 70 % de l’aforament al sector cultural.