La líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, troba “irresponsable” que l’alcalde, Jaume Collboni, no hagi obert encara converses per aconseguir un pacte d’esquerres a l’Ajuntament de Barcelona. En una intervenció davant la cúpula dels comuns, l’exalcaldessa ha instat l’alcalde a “assumir la seva responsabilitat” i treballar per un acord. “Si no hi ha un pacte d’esquerres a Barcelona serà un fracàs de Collboni”, ha exclamat.

Colau ha celebrat que l’Estat tingui un govern de coalició progressista i ha dit que ara cal fer-lo a Barcelona. L’exalcaldessa ha remarcat que la ciutat té ara un govern “en estricta minoria” amb els 10 regidors del PSC i que els comuns van votar la investidura de Collboni per evitar que fos alcalde Xavier Trias. Amb tot, Colau creu que Pedro Sánchez està més a l’esquerra que Collboni perquè el president espanyol “té molt clar” que vol un govern progressista.

Elogis per a Jordi Martí Grau

En el seu discurs, Ada Colau ha destacat que Jordi Martí Grau sigui el nou secretari d’Estat al Ministeri de Cultura, que liderarà Ernest Urtasun. “És una bona notícia que Martí estigui al cor del ministeri, serà una ajuda per a Barcelona”, ha afirmat l’exalcaldessa. Colau ha dit que l’acord de govern PSOE-Sumar ha permès frenar l’extrema dreta i que els comuns estaran molt atents en matèria d’habitatge perquè s’activi de forma immediata la regulació dels lloguers.

Bonet respon Colau: “Les converses existeixen”

La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha replicat les declaracions de Colau a posteriori i ha assegurat que “les converses existeixen”. Bonet ha dit que el govern segueix parlant “per avançar en la millora de la governabilitat i per aprovar els pressupostos”. La número dos de Collboni ha afegit que en les properes setmanes el govern municipal dialogarà “amb tot aquell que estigui disposat a parlar”.