mirador glories freddie mercury montserrat caballe

Freddie Mercury i Montserrat Caballé tindran un mirador a les Glòries. En concret, s’ubicarà en un nou espai entre el carrer de Los Castillejos i la plaça de la Glòries. La nomenclatura és un homenatge al cantant i a la soprano que van immortalitzar la cançó ‘Barcelona’, que s’ha convertit en un himne de la ciutat.

Aquest canvi l’ha aprovat la Ponència del Nomenclàtor, que també incorpora altres novetats com les places dels fotògrafs Català, Josep Fontana i Nelson Mandela. També s’ha aprovat incorporar 12 noms de dones a carrers i places de la ciutat.

L’alcalde, “un gran aficionat de Queen”

L’Ajuntament de Barcelona treballa perquè a la nova urbanització de la plaça tingui un espai de memòria, i ara la Ponència del Nomenclàtor hi ha donat llum verda. Aquest homenatge als dos cantants és un mandat que ve directament de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Ho va explicar el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, que també va dir que Collboni és “un gran aficionat de Queen”.

La proposta de dedicar una plaça o un carrer de la ciutat a Freddie Mercury ja es va aprovar en el plenari municipal del març passat, arran d’un prec de la llavors regidora de Cs Noemí Martín.