Els districtes han posat en evidència la minoria amb què governa l’alcalde, Jaume Collboni, a l’Ajuntament de Barcelona, amb 10 regidors. Cada territori té una comissió de govern i, en quatre districtes (Sarrià – Sant Gervasi, les Corts, l’Eixample i Gràcia), el PSC no arriba al mínim de cinc consellers per poder-la constituir. Per arribar al quòrum, s’ha optat per fitxar consellers d’altres grups. Però els partits han rebutjat formar-ne part si no es tanca abans un pacte de govern a l’Ajuntament.

La denúncia l’han fet des de TriasxBCN, que asseguren que a les Corts i Gràcia es van trobar els nomenaments fets sense previ avís. En altres dos, sí que se’ls va proposar abans. Els comuns diuen que tampoc no se’ls va avisar a Gràcia i que van tenir ofertes per altres districtes, i el PP explica que s’ho va trobar fet a les Corts. A ERC se’ls ha ofert un lloc a la comissió de govern de Sarrià – Sant Gervasi. Tots els grups han declinat entrar a les comissions de govern.

“Exemple de feblesa”

El portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha assegurat aquest dijous que els fets són “un exemple de la feblesa i precarietat amb què governa Jaume Collboni” i denuncia “falta de cintura política” del PSC. També el portaveu del PP, Juan Milián, creu que aquests fitxatges frustrats als districtes “demostren feblesa del govern municipal” i ho atribueix a la “manca de voluntat de parlar i negociar”. “Les coses no es poden fer així”, sentencia.

Regidor amb més competències

Fonts municipals han explicat a betevé que en tots els districtes s’ha avisat els grups prèviament. L’executiu reconeix, això sí, que a tots els territoris no podrà constituir la comissió de govern. Allà on passi, un decret d’alcaldia atorgarà de forma temporal les competències de la comissió de govern al regidor executiu, per no deixar cap districte cap sense govern.