Jordi Martí Grau serà el secretari d’estat de Cultura del nou executiu de Pedro Sánchez dins de l’equip ministerial d’Ernest Urtasun. El regidor de Barcelona en Comú i número dos d’Ada Colau deixarà l’Ajuntament de Barcelona per assumir el nou càrrec la setmana vinent. Abans, però, prepara el seu comiat per al ple d’aquest divendres. En la seva primera entrevista des que ha deixat el càrrec de regidor, Martí ha dit al ‘bàsics que entoma el nou repte professional “amb il·lusió però amb nostàlgia”. I ha explicat que el seu objectiu és fer polítiques amb perspectiva barcelonina que beneficiïn el conjunt de l’estat espanyol. En aquest sentit, ha dit que la qüestió cultural “sempre s’ha centrat molt en Madrid” i el reconeixement de la diversitat del territori ajudarà el sector.

“L’Ada em va dir que tocava fer això i que li convenia al projecte”

Jordi Martí ha afirmat que la proposta per fer de secretari d’estat de Cultura la hi van fer Ernest Urtasun i sobretot els comuns i Ada Colau. De fet, ha detallat que l’exalcaldessa va argumentar-li que havia d’anar al ministeri perquè “tocava fer això i que li convenia al projecte”. I ha afirmat que l’entrada al govern central li arriba en un bon moment vital i és una “bona oportunitat per observar Barcelona des de lluny”.

Martí també ha donat les gràcies a Colau per l’oportunitat que li va concedir el 2015 per tornar a treballar en la política municipal barcelonina. “Estic molt agraït del que em va proposar l’Ada i que després ha estat una transformació tant potent de la ciutat”, ha sentenciat. També ha posat en relleu que durant els dos mandats de Barcelona en Comú al govern van aconseguir “posar en el debat qüestions com el canvi climàtic, l’habitatge i les polítiques socials”. I ha anat més enllà i ha dit que “els darrers vuit anys han estat brutals”.

Exigeix més a l’alcalde Collboni

Jordi Martí també ha parlat del nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Ha dit que n’espera més coses i que ha de ser més proactiu en les polítiques municipals de la ciutat. I l’ha instat a emmirallar-se en la feina de Pedro Sánchez al capdavant de l’executiu central.

Martí veu bons relleus entre els comuns

Martí ha deixat clar que no pateix per Barcelona en Comú i que veu molt bon futur i un relleu generacional clar als comuns de l’Ajuntament de Barcelona. “Hi ha gent jove amb molta formació. Entre el conjunt d’assessors hi ha un talent espectacular i compromís amb el projecte”.

La trajectòria professional de Jordi Martí Grau està lligada a l’Ajuntament des dels anys 90. Va començar a l’Institut de Cultura, del qual va ser gerent, i també delegat d’aquesta àrea amb Jordi Hereu d’alcalde.

Entrevista completa a Jordi Martí Grau