El govern de Collboni prepara un paquet de mesures per ajudar els joves a emancipar-se, totes incloses dins el Pla d’adolescència i joventut 2023-2030. Entre les novetats, ajuts per a la compra de mobles i electrodomèstics. Aquestes subvencions, de moment, no s’ha concretat quan i com es podran demanar, però hi ha el compromís del govern de fer-ho durant el mandat actual.

A banda, l’Ajuntament de Barcelona preveu també promocions d’habitatge dotacional per a joves, així com una reserva del 30 % de les adjudicacions de lloguer assequible i de dret de superfície per als joves. Aquest col·lectiu tindrà també una reserva del 25 % de l’oferta a la borsa d’habitatges de lloguer.

Suport educatiu i per a l’esport

A banda d’aquestes mesures vinculades a l’habitatge, la iniciativa també inclou propostes pensades per millorar l’acompanyament emocional i fomentar la participació dels joves, així com garantir l’accés universal a l’esport. També hi ha mesures educatives com l’impuls a l’FP dual i l’Escola de Segones Oportunitats.

Aquest conjunt de mesures les han presentat aquest migdia a l’Ajuntament de Barcelona la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay, i el comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javi Rodríguez. Tot plegat s’emmarca dins aquest Pla d’adolescència i joventut 2023-2030 per millorar el dia a dia del gairebé mig milió d’adolescents i joves d’entre 12 i 25 anys que viuen a Barcelona (un 28,5 % de la població). En total s’incorporen 73 línies d’actuació noves i el pressupost anual és de 84,7 milions d’euros.