Jordi Castellana ERC

(ACN/Redacció) El portaveu adjunt d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Castellana, ha mostrat la predisposició dels republicans a parlar amb l’alcalde, Jaume Collboni, sobre un possible pacte de govern, tot i que ha admès que estan “molt lluny” de les polítiques que ha aplicat el PSC. Castellana ho ha dit després que aquest dilluns, Collboni reiterés la voluntat d’obrir converses amb TriasxBCN, BComú i ERC sobre governabilitat.

“Si l’alcalde ens convoca, l’escoltarem”, ha apuntat Castellana, que ha assegurat que no hi ha cap negociació oberta. El regidor ha dit que “qui té la necessitat i ganes d’explorar noves vies és l’alcalde” i que ERC “no té cap necessitat de córrer per res”, a diferència de TriasxBCN i comuns, a qui veu amb una “competició” per veure qui arriba primer al govern municipal. ERC té un paper clau perquè un tripartit d’esquerres sumi majoria al plenari.

Terrasses que no compleixen les normes

En una roda de premsa prèvia al ple de divendres, Jordi Castellana ha denunciat que el 60 % dels establiments amb terrassa tenen expedients oberts per infraccions greus o molt greus de l’ordenança. El càlcul l’ha fet ERC basant-se en algunes dades facilitades per l’Ajuntament, segons les quals entre gener del 2022 i octubre del 2023 es van obrir 6.048 procediments a 2.856 negocis amb llicència de terrassa.

Del total d’expedients, 5.340 són per infraccions greus o molt greus. Els republicans han extrapolat aquesta xifra al total de locals amb terrassa per arribar a la conclusió que el 60 % no compleix l’ordenança. Fonts municipals remarquen que el càlcul d’ERC no són xifres oficials i que respondran al ple. Els republicans denuncien “impunitat” i “descontrol” i preguntaran al govern què preveu fer.