“Tindrem un debat extraordinari a la ciutat respecte a l’aigua. I el turisme i els turistes no poden estar apartats d’aquest debat. Ni el sector pot estar apartat del debat. Perquè ens afecta directament a tots”. Així és com el tinent d’alcaldia d’Economia i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, ha demanat al conjunt del sector turístic que s’impliqui en una gestió eficient de l’aigua i en la recerca de mesures d’estalvi per afrontar la situació de sequera que pateix Catalunya.

Jordi Valls ho ha afirmat en el primer plenari del Consell de Turisme i Ciutat (CTiC) que se celebra després de les eleccions municipals. El CTiC és l’òrgan permanent de participació ciutadana que reuneix els diversos actors implicats en el sector turístic de la ciutat.

“El PEUAT i la regulació de pisos turístics han estat positius”

En ple debat sobre una possible modificació del pla d’allotjaments turístics (PEUAT), Valls també ha afirmat que, “més enllà de la discussió política de si el PEUAT s’ha de revisar o no”, considera que “ha estat un instrument positiu per a la gestió del turisme d’aquesta ciutat”. En el mateix sentit, ha afegit que “la regulació dels pisos turístics ha estat positiva per a aquesta ciutat”.

El quart tinent d’alcaldia també s’ha preguntat, tenint en compte els creixements en diferents àmbits del turisme des dels anys 90 fins ara, “si els creixements que s’han produït són sostenibles durant els propers 20 anys”. Jordi Valls s’ha respost a ell mateix la pregunta i ha sentenciat que “crec que no són sostenibles”. Tot i això, ha volgut remarcar que no considera que Barcelona s’apropi “als límits del turisme”.