tramvia Diagonal

L’alcaldessa, Ada Colau, es va reunir aquest dijous a la tarda amb el candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, per abordar la connexió del tramvia per la Diagonal. En la trobada, la primera oficial entre tots dos des que Maragall és alcaldable, hi van participar també la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, i el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas.

El debat del tramvia torna a estar sobre la taula després que l’últim Baròmetre semestral revelés que el 62,9 % dels barcelonins està a favor de la connexió per la Diagonal. De fet, el govern de Colau ja ha dit que portarà la qüestió al ple de gener després que l’abril de l’any passat la majoria de l’oposició hi votés en contra, també ERC. Després d’aquest anunci, Maragall es va mostrar obert a parlar amb el govern si hi havia concreció.

Fonts consultades per betevé expliquen que la reunió no va servir, en cap cas, per avançar en cap acord pel tramvia. Tot i això, les dues parts en seguiran parlant. Des d’ERC recorden que el suport dels seus regidors a la connexió per la Diagonal depèn que el govern municipal abordi qüestions que al seu dia els van fer votar en contra, com ara assegurar un model de gestió públic o concretar el cost del projecte.