El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, veu possible un acord sobre la connexió del tramvia per la Diagonal abans de les eleccions municipals del 26 de maig. “Si hi ha claredat i concreció abans de les eleccions, cap problema”, ha dit en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, en què ha reiterat l’oferiment al govern municipal per seure i parlar: “Estem en condicions d’arribar a un acord, però fem-ho seriosament”.

Després que l’últim Baròmetre semestral reflectís que un 63 % dels barcelonins avalen la connexió del tramvia per la Diagonal, el govern d’Ada Colau va anunciar que portarà el debat al ple de gener (ERC hi va votar en contra en la votació fallida de l’abril de l’any passat). Maragall ha dit que ERC està a favor de la unió dels tramvies però ha reclamat no fer-ho precipitadament i sense concretar-ne el cost o el model de gestió. El candidat d’ERC ha advertit el govern que no aniran a cop d’anunci “politicoelectoral”.

Joaquim Forn, “el candidat natural” del PDeCAT

Sobre la més que probable candidatura de Joaquim Forn a l’alcaldia, Maragall ha dit que l’exconseller i exregidor és “el candidat natural del PDeCAT” pel seu perfil i experiència política, i ha denunciat que encara estigui empresonat: “És increïble que ens estigui succeint això com a país”.

L’alcaldable d’ERC ha dit que Forn seria “un bon competidor democràtic” per debatre sobre Barcelona i que vol comentar també amb ell “com fem la unitat d’acció per la república”. “Tenim molt a parlar i compartir i molt a debatre”, ha afirmat.