L’alcaldessa, Ada Colau, ha criticat el “silenci” del candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls després de l’acord d’investidura entre Cs, el PP i Vox a Andalusia perquè els populars governin la comunitat. “Valls no diu res; crida l’atenció i és molt sorollós el silenci”, ha dit Colau. L’alcaldessa ha recordat que Valls, que es presenta a Barcelona amb el suport de Cs, va rebutjar qualsevol pacte amb Vox perquè representa la ultradreta.

En un comunicat el dia en què es va anunciar el pacte per constituir la Mesa del Parlament andalús, Manuel Valls va dir que “tot acord programàtic o de govern amb Vox seria un error polític i una incongruència moral”. En l’escrit, també deia que “és millor perdre el govern que trair els valors democràtics” i que aquest principi s’hauria d’aplicar a Andalusia, Catalunya i també Barcelona.

Colau ha qualificat l’acord d’investidura a Andalusia com “el pacte de la vergonya” i ha acusat el PP i Cs de “traspassar una línia vermella en democràcia: pactar amb una força antidemocràtica”. “Amb l’extrema dreta no s’hi juga”, ha sentenciat l’alcaldessa, que ha instat a no normalitzar Vox, un partit “contrari als drets humans i que defensa posicions masclistes, homòfobes i racistes”.