Manuel Valls

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha lamentat el pacte amb Vox per a la investidura del nou president d’Andalusia, el popular Juanma Moreno, que també té el suport de Cs. En un comunicat, en què no cita mai Vox directament, Valls critica que l’acord s’hagi fet amb una formació d’extrema dreta. “Com a polític europeu reitero la meva ferma oposició que els grans partits legitimin grups d’ultradreta”, afirma en el comunicat.

Manuel Valls, que a Barcelona té el suport de Cs, evita, però, la crítica directa a la formació taronja. “Em consta que Cs explorarà sempre totes les vies possibles per prescindir de l’extrema dreta”, diu el candidat, que destaca que el pacte de govern entre PP i Cs a Andalusia és “clarament reformista”. Valls sí que carrega, en canvi, contra el PSOE, a qui acusa de “falta de sentit d’Estat” perquè creu que amb una abstenció no s’hauria donat protagonisme a la ultradreta.

“Cap pacte amb populistes ni separatistes”

En el comunicat, Manuel Valls reitera que és “un candidat independent” que no forma part de cap partit tot i que admet que la seva plataforma té el suport de Cs. El candidat a l’alcaldia afirma que “l’única lleialtat és amb Barcelona” i afegeix: “No negociaré mai la investidura ni un pacte de govern amb cap formació separatista, supremacista o populista, ni d’extrema dreta ni d’extrema esquerra”.

El comunicat arriba l’endemà que l’alcaldessa, Ada Colau, denunciés “el silenci” de Manuel Valls després del pacte amb Vox a Andalusia. A Twitter, el candidat ha reiterat que no pactarà ni amb populistes ni amb separatistes i ha interpel·lat l’alcaldessa a dir què farà.