La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha admès aquest dimarts que hi ha “un debat obert” sobre una possible marxa del govern per ser candidata a l’alcaldia de Barcelona en la llista de JxCat. En espera que l’exconseller i exregidor Joaquim Forn anunciï si accepta ser el cap de llista, un dels noms que sona per fer de número dos és, precisament, Elsa Artadi.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, se li ha preguntat si es preveuen canvis al govern properament, la consellera de Presidència ha dit que no tenen res previst perquè el debat no està tancat. “En funció de la resolució d’aquest debat se’n derivaran o no modificacions en el govern”, ha afirmat Elsa Artadi, que ha reconegut que n’està parlant amb el seu entorn.

Si es concretés finalment la marxa d’Artadi, el president de la Generalitat, Quim Torra, hauria de fer una nova modificació del govern en una doble tasca, perquè la consellera ha assumit la feina de portaveu i de titular de Presidència. L’única modificació que Torra ha fet de l’executiu ha estat relacionada també amb les eleccions municipals. Al novembre, Ernest Maragall va deixar el càrrec d’Acció Exterior per ser candidat d’ERC a l’alcaldia.