El Ple de l’Ajuntament ha aprovat la creació d’una comissió de seguiment per esclarir com es prenen les decisions sobre l’aplicació de l’ordenança de terrasses a Ciutat Vella. Hi han votat a favor el PDeCAT, Cs, PSC i PP, que havien forçat aquest ple, i el regidor Joan Josep Puigcorbé. ERC i el regidor Gerard Ardanuy s’han abstingut, mentre que el govern municipal (BComú) i la CUP hi han votat en contra.

Representants del Gremi de Restauració han seguit el debat des del plenari. L’oposició coincideix a reclamar al govern que aclareixi què està passant a Ciutat Vella. Carina Mejías (Cs) ha qualificat la regidora Gala Pin de ser “la xèrif de Ciutat Vella” i de limitar l’activitat econòmica al districte. Des del PDeCAT, Raimond Blasi ha reclamat “transparència i diàleg” al govern amb les terrasses de Ciutat Vella.

ple Ajuntament

El socialista Jaume Collboni ha retret al govern “la manca de diàleg amb el sector” i haver “malmès el consens” a què es va arribar l’estiu del 2018. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha demanat que es clarifiqui com s’aplica la normativa en aquest districte central abans de la temporada d’estiu, i ha acusat el govern de tenir “terrassafòbia”.

El govern Colau no veu base en les crítiques

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha dit que l’ordenança que es va modificar l’estiu passat permet “trobar l’equilibri entre les demandes dels restauradors i els drets dels veïns”. Segons Sanz, les crítiques de l’oposició “no tenen base” perquè el 2018 es va tancar a Ciutat Vella amb més taules. “Ens agraden les terrasses”, ha dit la tinenta d’alcalde, que ha destacat acords als porxos de la Boqueria o a Joan de Borbó.

El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha recriminat al govern que el pacte per les terrasses l’any passat “només buscava la foto” i ha ofert mà estesa per resoldre la situació a Ciutat Vella “sense muntar un espectacle mediàtic”. Des de la CUP, Pere Casas ha dit que “no es pot donar un tracte preferent” als restauradors i ha defensat que el districte central de la ciutat ha de ser de “decreixement”.

El gremi, crític amb el vot contrari del govern

El Gremi de Restauració ha recriminat al govern que hagi votat en contra de la creació de la comissió. El director general, Roger Pallarols,  ha valorat positivament que finalment es pugui fer. Considera que fins ara l’Ajuntament ha actuat amb poca transparència en l’aplicació de l’ordenança a Ciutat Vella.

Un màxim de quatre sessions en 30 dies

Segons l’acord del ple, la comissió estarà formada per dos regidors de cada grup municipal i els dos no adscrits. La presidirà Raimond Blasi (PDeCAT) i el vicepresident serà Koldo Blanco (Cs). La comissió tindrà un màxim de quatre sessions que no s’allargaran més de 30 dies hàbils. Les conclusions es prendran per majoria ponderada i el dictamen s’haurà d’aprovar en el ple municipal.