mascaretes i guants
Foto: Xavi Calvo

La Generalitat demanarà a l’Estat que l’ús de mascaretes sigui obligatori en els espais públics. La consellera de presidència Meritxell Budó, ho ha anunciat durant la compareixença on s’ha explicat la desescalada a les diferents regions sanitàries de Catalunya i la fase 0,5 que s’aplicaria a Barcelona a partir de dilluns 18 de maig.

La decisió s’ha pres després d’una trobada aquest dijous del Procicat i la decisió final dependrà del ministeri de sanitat. Sobre l’obligatorietat de mascaretes Fernando Simón ja s’hi va referir, explicant que era molt difícil que l’ús fos obligatori perquè no tindria en compte necessitats especials de diferents col·lectius.

Torra va demanar fa un mes que mascaretes i guants fossin obligatòries

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar el 9 d’abril que demanaria que “l”ús de guants i mascaretes a l’espai públic sigui obligatori”. Torra es va mostrar molt contundent amb l’ús de material de protecció per evitar el contagi del coronavirus, com són les mascaretes o els guants.

Sortir amb mascareta de casa és una de les recomanacions que fan les autoritats sanitàries, i les administracions asseguren que els ciutadans hauran d’acostumar-s’hi.