El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que el Govern espanyol ha comprat material sanitari a la Xina per un import de 432 milions d’euros, per fer front a la crisi del coronavirus. Es tracta de mascaretes quirúrgiques i també de protecció que se subministraran per fer front a les properes vuit setmanes. També s’han comprat 5,5 milions de test ràpids que se subministraran aquest març i a l’abril, 950 respiradors per l’abril i el maig i 11 milions de guants per a quatre setmanes. La previsió que ha fet el Govern espanyol és que arribi material cada setmana. Illa ha explicat que es treballa per comprar-ne més.

“Les xifres d’aquesta setmana són molt dures”

Alhora, el ministre ha explicat que s’ha iniciat la fabricació des d’Espanya de tot aquest material sanitari per fer front a l’emergència. Illa ha explicat que cal ser solidari amb Madrid perquè ara aquesta comunitat ho requereix. Illa s’ha referit a les xifres de morts i contagis a l’Estat: “Són dies durs”, ha lamentat. El ministre ha afirmat que “ens acostem al pic i serà dur”.

José Luis Escribá, ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Immigració, ha explicat que els autònoms tenen dret a una prestació de fins a 950 euros i que fins ara han demanat l’ajuda unes 50.000 persones.

Escribá ha anunciat que el Govern treballa amb una renda bàsica universal per a totes les persones vulnerables.