pancarta coronavirus ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona finalment no posarà diners al concert del 9 de maig als terrats de la ciutat, batejat com Barcelona, ens en sortirem. Els 200.000 euros que costarà tota la producció audiovisual els assumiran les dues productores: El Terrat i Mediapro.

Arran de les crítiques rebudes des que va anunciar la iniciativa, el govern d’Ada Colau ha emès un comunicat en què defensa la iniciativa. Afirma que “està pensat com un esdeveniment singular d’homenatge i record des de la ciutat a la gent que ens ha deixat aquests dies a causa de la covid-19 i també per insuflar ànims a la gent que està resistint el confinament en un moment delicat”.

200.000 euros per a la producció tècnica

L’Ajuntament justifica el cost del concert, pressupostat en 200.000 euros, perquè explica que és “una producció audiovisual tècnicament complexa” i se’n vol fer un programa “impecable tècnicament, amb un so i una imatge a l’altura dels artistes que en formen part”.

Finalment, però, seran les productores El Terrat i Mediapro les que assumiran la despesa, en lloc de l’Ajuntament, com s’havia anunciat inicialment. Des del principi ja es va explicar que la vintena de músics i grups que hi participen ho fan sense cobrar caixet.

Baixes d’alguns artistes anunciats

En les darreres hores, alguns dels artistes que s’havien inclòs en el cartell han rebutjat participar-hi. Txarango, Els Catarres, Sopa de Cabra i Clara Peya s’han desmarcat de la inicitiava, precisament pel cost anunciat inicialment.