El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle ha fet una “apel·lació al sentit comú” de cara al nou relaxament de l’estat d’alarma que permetrà fer esport i passejos per franges horàries. En una entrevista a betevé, Batlle ha assegurat que l’objectiu de la Guàrdia Urbana no se centrarà a sancionar sinó en tasques d'”informació i acompanyament”. El tinent d’alcalde ha volgut deixar clar que no es posarà un agent de la policia local “darrere de cada ciutadà, nen o corredor”.

Batlle creu que les franges horàries són “generoses” perquè tothom qui ho vulgui pugui sortir a l’aire lliure i que espera que els ciutadans no “forcin els horaris”. Sobre l’accés a Collserola i una probable massificació d’usuaris, el titular de Seguretat creu que el fet que no s’hi pugui accedir ni amb vehicle privat ni amb transport públic farà que no hi accedeixi gaire gent. També ha avançat que en les pròximes setmanes s’obriran més parcs i les platges.

Fer el relaxament de l’estat d’alarma entre setmana

El tinent d’alcade ha dit que les ampliacions del confinament seria millor fer-les “entre setmana” per no concentrar-ho tot el cap de setmana. Batlle ha reconegut que el primer dia que van poder sortir els nens hi va haver en algunes zones i moments “un excés de concentració de persones” per les “ganes de carrer” que tenien. Ha dit que l’Ajuntament farà proves activant els pròxims relaxaments de l’estat d’alarma els dies laborables per evitar aglomeracions.