concert barcelona ens en sortirem

El concert Barcelona, ens en sortirem havia de comptar amb una vintena d’artistes però després de conèixer-se que l’Ajuntament de Barcelona hi havia d’invertir inicialment 200.000 euros alguns han anunciat que no hi participaran, com Txarango, Els Catarres, Stay Homas, Sopa de Cabra, Lildami, Clara Peya i Sílvia Pérez Cruz. En la iniciativa Barcelona, ens en sortirem, estava prevista per al 9 de maig amb un concert d’una vintena d’artistes de renom amb actuacions a balcons i terrats.

El primer grup a anunciar-ho ha estat Txarango, que ha explicat a les xarxes socials que ha pres aquesta decisió després d’assabentar-se de “la inversió de l’Ajuntament” en l’esdeveniment, un cost que consideren “molt elevat”, uns 200.000 euros. Argumenta que preferiria que els diners es destinessin a “acompanyar iniciatives més regeneratives i sostenibles per a un sector com el nostre, en què creadors i músics estan en situació de ruïna”. Per això anuncia la decisió de no participar-hi, agraeix que s’hagi comptat amb el grup i detalla que la seva actuació tenia un cost de 1.500 euros.

També Els Catarres, en un fil a Twitter apunten que, en el moment de ser convidats, desconeixien com s’acabarien fent els concerts i les condicions. Expliquen que se’ls va plantejar que es faria tot de manera “consensuada i transversal” i amb un “pressupost mínim sumat a la bona voluntat dels músics”. Unes condicions que creuen que no s’han acomplert i que els ha portat a declinar participar-hi.

Pel que fa a Sopa de Cabra, el grup de l’Empordà es refereix al cost elevat de les actuacions com la causa de ser baixa. Diu que aquest era un moment, davant la crisi que afronta el sector musical, de fer un acte “humil de dol i esperança”.

La quarta baixa coneguda fins ara és la de la pianista i compositora Claya Peya, que al seu compte d’Instagram ha explicat: “He decidit no participar-hi perquè penso que no està tenient en compte el sector cultural i totes les seves veus. Davant la precarietat que patim la gent de la cultura, no em sembla ètic destinar tots aquests diners públics a un acte com aquest”. La llista ha seguit ampliant-se amb les renúncies de Stay Homas i Lildami, que van anunciar per Twitter que tampoc no participarien en el concert als balcons i terrats organitzat per l’Ajuntament. També ha anunciat la seva baixa Sílvia Perez Cruz. Entre els artistes que de moment hi ha confirmats per a aquest concert hi ha Joan Manuel Serrat o Antonio Orozco.

L’Ajuntament finalment no hi posarà diners

Després de les crítiques rebudes pel cost del concert, finalment l’Ajuntament no posarà els 200.000 euros. En un comunicat publicat aquest dissabte ha explicat que seran les productores El Terrat i Mediapro qui n’assumiran la despesa.