Adam Hanga

, jugador del FC Barcelona de bàsquet, ha fet un repàs de l’actualitat del club blaugrana en una entrevista als mitjans del club i ha deixat clar que vol acabar la competició. L’hongarès reconeix que no serà fàcil que l’Eurolliga es pugui disputar perquè hi ha molts països i governs que hi han de dir la seva. Tot i això, Hanga la vol acabar: “Aquest any hem fet molt bona feina i vull saber fins on arriba l’equip”. Un equip que aquesta temporada s’havia posat fites molt altes, en consonància amb la gran plantilla que s’ha construït. Segons l’aler, “l’afició tenia moltes ganes de veure l’equip i l’aturada ha sigut una llàstima”. Tanmateix, el jugador blaugrana creu que apropar l’esport als aficionats, encara que sigui només per televisió és una “bona opció”.

Nou panorama econòmic

El bàsquet no serà aliè a la recessió econòmica i, segons Hanga, els clubs hauran de mirar més a llarg termini i no pensar només any a any. Un altre canvi que creu que hi haurà és que els joves gaudiran de més oportunitats. El fet de tenir fitxes menors permetrà que els equips apostin més per ells en comptes de fitxar grans jugadors amb grans nòmines.

Entrenaments en confinament

Hanga reconeix fer servir internet per buscar entrenaments que puguin complementar els que li marquen des del club. Per exemple, practica la boxa. Respecte al tema alimentari, l’escorta es mostra molt curós amb l’alimentació i ha reduït la ingesta de sucre. El blaugrana, això sí, troba a faltar els llançaments a cistella, ja que a casa només en té una de petita per jugar amb la família.

 El Hanga més personal

Adam Hanga reconeix haver descobert un munt de coses de la seva família durant el confinament. Els desplaçaments i horaris de la plantilla blaugrana no li permeten passar gaire temps amb les seves nenes. Ara, en canvi, s’ha adonat que la seva filla parla tres idiomes i “molt millor que jo”. L’aler passa molta estona amb elles i, fins i tot, s’ha deixat tenyir els cabells de ros tot i que li fa vergonya. Més enllà del canvi d’imatge, Hanga també ha tingut temps per reflexionar i valorar el que és més importants. Com la seva àvia, que viu a Hongria i a qui no sap quan podrà tornar a abraçar o fer un petó.