ada colau premis ciutat de barcelona 2019

(ACN) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat “disposada a parlar amb tots els artistes que s’han retirat del concert Barcelona, ens en sortirem, perquè participin en el projecte. En una entrevista a ‘El Suplement’, de Catalunya Ràdio, aquest dissabte al matí, Colau ha demanat disculpes per “si hi ha hagut algun error de comunicació amb aquest acte i ha recordat que finalment les productores El Terrat i Mediapro seran les que n’assumiran el cost. “Estic trista perquè s’hagi creat aquesta polèmica per una iniciativa que és un homenatge a tota la ciutadania”, ha explicat tot subratllant que no és “un concert en un terrat, sinó en diversos emplaçaments i amb una complexitat tècnica important”.

Colau ha destacat que aquest concert no substituïa “les polítiques culturals de Barcelona” i n’ha justificat el cost elevat, uns 200.000 euros, perquè requereix una “capacitat tècnica i audiovisual molt potent” i que per aquesta raó van contactar amb El Terrat i Mediapro.

Segons l’alcaldessa, “la cultura és un bé essencial de primera necessitat” i per aquesta raó el consistori “destinarà recursos al teixit cultural local”.

En ser preguntada per la política de l’Ajuntament sobre el primer dia en què es permet sortir al carrer a fer esport després de setmanes de confinament pel coronavirus, l’alcaldessa ha dit que confien en la ciutadania i la seva responsabilitat. “La gent té moltes ganes de sortir al carrer, però també està molt mentalitzada del que està en joc”, ha reflexionat en veu alta.