El responsable de política municipal de betevé, Marc Garcia, porta el tercer capítol de les claus de campanya de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Quan falta justament una setmana perquè es doni oficialment engegada la campanya electoral, s’han viralitzat unes declaracions de l’exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall en què demana als ciutadans conscienciar-se que cal reduir l’ús del cotxe per moure’s més en transport públic. Unes paraules que comuns i ERC han volgut fer-se seves.

La número tres d’Ada Colau el 28-M, Janet Sanz, ha destacat que l’exalcalde Maragall defensava, ara fa més de tres dècades, un urbanisme més valent que no pas la majoria de partits avui dia. De seguida, però, ha volgut sortir-ne al pas l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, germà de l’exalcalde, que ha assegurat que pacificar carrers “no és propietat d’un sol partit”.

Foto antiga dels germans Maragall

El republicà Ernest Maragall ha volgut aprofitar l’ocasió per compartir una fotografia antiga d’ell amb Pasqual Maragall. En la imatge es pot veure tots dos germans anant amb bicicleta, una foto guardada des de fa anys i que l’alcaldable d’ERC ha volgut fer pública ara.

Ernest Maragall, Pasqual Maragall

L’estil i el llegat de qui va ser alcalde olímpic de Barcelona se sol defensar des d’òrbites, fins i tot, ben allunyades de Maragall, amb una pugna per qui encara ara aquesta manera de fer.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?