Alfred Bosch

El ple d’aquest divendres serà l’últim d’Alfred Bosch a l’Ajuntament. El líder municipal dels republicans té previst acomiadar-se del consistori i tot apunta que serà el nou conseller d’Acció Exterior de la Generalitat. La decisió final l’ha de prendre el president de la Generalitat, Quim Torra. Si es confirma, Bosch substituirà Ernest Maragall, que ERC ha triat com a candidat a les eleccions municipals del 2019. El relleu entre tots dos sembla que és cosa de dies.

De fet, Ernest Maragall comunicarà en la reunió del Consell Executiu d’aquest dimarts la seva voluntat de deixar el càrrec de conseller per centrar-se en la cursa electoral de Barcelona. La renúncia es farà efectiva aquesta mateixa setmana, tot i que encara no hi ha un dia fixat. Aquest dimarts a la tarda hi ha un acte en què Maragall té previst assistir-hi com a conseller. Dimecres i dijous hi ha ple al Parlament.

Gemma Sendra, nova regidora d’ERC

La marxa d’Alfred Bosch donarà entrada a una nova regidora d’ERC. Serà Gemma Sendra, que va ocupar el número 6 a la llista electoral del 2015. Sendra era a la llista en representació del Moviment d’Esquerres (MES), la formació que liderava Ernest Maragall. Encara hi haurà més canvis: Montse Benedí serà la nova presidenta del Grup Municipal d’ERC, i Jordi Coronas seguirà com a portaveu.

De fet, des que Alfred Bosch va renunciar a ser el candidat d’ERC, Coronas ha estat una de les cares més visibles del grup municipal. Tant en el ple de setembre com en el d’octubre, Bosch va tenir un paper molt menor amb poques intervencions.