Ciutat Vella és el districte que té uns nivells de soroll més alts. Els medidors acústics indiquen que en molts dels seus carrers se superen els 50 decibels, el límit recomanat per l’Organització Mundial de la Salut. Les nits dels caps de setmana s’arriba als 70 decibels. El Gòtic Sud i el Raval Sud són dues zones especialment sorolloses, concretament al voltant del carrer d’Escudellers i el d’Arc del Teatre. Per pal·liar-ho, a partir del gener s’obrirà una línia d’ajuts municipal per canviar finestres i tancaments.

Fins a 3.00 euros per llar

Cada família podrà optar a fins a 3.000 euros. Se’ls subvencionarà entre el 50 i el 90 % de les obres, en funció de la renda i l’exposició al soroll del seu carrer. L’objectiu és arribar a 150 llars, amb un total de 500.000 euros de pressupost.

L’ajuda la podran demanar també comunitats de veïns. El consistori donarà directament la quantitat de subvenció corresponent a les empreses que faran la instal·lació de finestres, per facilitar els tràmits als veïns. Les bases es poden consultar al web del Pla de barris i a l’Oficina del Pla de Barris del carrer d’en Robador.

Un conjunt de mesures contra el soroll

Aquesta mesura se suma a la prohibició d’obrir locals nous d’oci nocturn al districte, aprovada en el Pla d’usos de Ciutat Vella, a més del canvi d’horaris del pas dels camions de la neteja a carrers com el d’Escudellers, una de les peticions fetes pels veïns per millorar el descans.