Daniel Mòdol regidor PSC

El regidor del PSC, Daniel Mòdol, ha criticat a ‘El matí de Barcelona‘ la proposta que està estudiant el consistori de fer pisos de lloguer social prefabricats als terrats dels equipaments públics i l’ha comparat amb els pisos rusc. Aquests mòduls s’instal·larien en aquells edificis que no hagin exhaurit la volumetria de construcció prevista per a cada cas. Mòdol ha qualificat d'”invent” aquesta idea, que, segons diu, s’ha fet perquè el consistori “va tard” en la construcció d’habitatge públic. “D’una banda, estem criticant els pisos rusc perquè no compleixen la normativa d’habitatge a la ciutat, i de l’altra, des del mateix Ajuntament, estem produint una situació molt similar”, ha sentenciat.

Mòdol s’ha mostrat d’acord a aprofitar el romanent de sòl edificable dels equipaments municipals però no, ha dit, “per posar la gent a viure en espais que no compleixen la normativa municipal”.

La prova pilot, a Gràcia abans del 2020

La proposta de fer pisos de lloguer social als terrats la va avançar el gerent d’Habitatge, Javier Burón, en una conferència sobre habitatge assequible a la Smart City Expo. Segons ha pogut saber betevé, l’Ajuntament està preparant una prova pilot que es podria fer abans del 2020, probablement en un equipament públic del districte de Gràcia. L’Ajuntament assegura que no seran habitatges en sentit estricte, sinó equipaments d’habitatges, que s’enfocaran a col·lectius vulnerables com els joves, la gent gran i persones en risc d’exclusió.