El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha insistit en la necessitat que s’aprovin els pressupostos de l’Estat per tirar endavant després els de la Generalitat i l’Ajuntament. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, Pisarello ha dit que ni el PDeCAT ni ERC no li han donat cap argument contrari als comptes de l’Estat i que a l’excepcionalitat judicial que denuncien els independentistes no s’hi pot afegir “l’excepcionalitat social” que suposaria no tenir comptes.

 

“Donem-nos temps, les coses poden canviar judicialment”, ha assegurat el primer tinent d’alcalde, que s’ha mostrat partidari també que els comuns donin suport a “uns pressupostos expansius” a la Generalitat. En el cas de Barcelona, Pisarello ha dit que no seria bo prorrogar els comptes, però que en serien “els menys afectats” perquè es parteix dels pressupostos “més socials de la història”. Amb tot, ha insistit que tant l’Ajuntament com la Generalitat necessiten els recursos que inclouen els comptes de l’Estat.

Reunió amb Pedro Duque

En l’entrevista, Pisarello ha explicat que aquest dijous s’ha reunit a Madrid amb el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque. En la trobada, el primer tinent d’alcalde ha demanat al ministre que Barcelona sigui reconeguda com a capital científica i que l’Estat s’hi impliqui i posi remei a la manca d’inversió.

 

Disposat a continuar a l’Ajuntament

Quan falten poc més de sis mesos per a les eleccions municipals, Gerardo Pisarello s’ha mostrat disposat a continuar com a número dos d’Ada Colau. “El meu compromís municipal és absolut”, ha sentenciat el primer tinent d’alcalde, que ha assegurat que ocupar aquest càrrec és “un privilegi”. Pisarello ha dit que si es vol comptar amb ell per a la llista de BComú “s’ho ha de pensar”, però ha deixat entendre que vol continuar perquè “creiem que és necessari i que ho podem fer”.