El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha fet pública la seva renúncia com a candidat a l’alcaldia d’Esquerra per a les eleccions municipals del 2019. Ho ha fet visiblement emocionat davant de la militància de Barcelona, amb un discurs amb un cert to de comiat.

Bosch ha assegurat que ha pres la decisió “amb dolor i esperit guanyador” després de parlar amb Oriol Junqueras i Marta Rovira, i que ho ha fet perquè “si la ciutat necessita un canvi, no puc fer altra cosa”. “Soc un enamorat de la ciutat i aquest enamorament em fa cedir el lloc”, ha afegit.

Bosch també ha explicat que, passades les eleccions, deixarà el grup municipal però ha advertit que “no vaig a casa, seguiré picant pedra”, i s’ha posat “a disposició del país”.

Ernest Maragall serà l’alcaldable republicà

A banda de fer pública la seva renúncia, Bosch ha demanat formalment al partit que organitzi unes noves eleccions primàries per triar un nou candidat. Tot seguit ha dit que “existeix un candidat millor, es diu Ernest Maragall”.

D’aquesta manera, Bosch ha aplanat el camí al conseller d’Acció Exterior actual, Ernest Maragall, perquè esdevingui el proper cap de llista d’ERC: “Us demano que abracem Ernest Maragall com a candidat a l’alcaldia”.

Bosch posa deures a Maragall

L’encara líder d’ERC a la ciutat ha lloat Maragall perquè “té un coneixement sobrat de Barcelona i té el cognom del millor alcalde que ha tingut mai la ciutat”. També ha confiat que Maragall “aprofiti la feina que hem fet i entengui el que hem fet a l’oposició”.

En aquest sentit, Bosch li ha posat deures: “Ernest, has de guanyar Barcelona”. I ha demanat unitat a la militància al voltant del conseller. “Junts serem molt més”, i ha afegit que “amb Maragall estic convençut que tenim la victòria més a prop”.

El govern català enyorarà Maragall

Aquest divendres al matí, poques hores després que saltés la notícia que apunta Ernest Maragall com a proper alcaldable republicà, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, hi ha dit la seva. La també portaveu del govern català ha dit que “si acaba sent així i el conseller Maragall deixa el càrrec, el trobarem molt a faltar”.