Ernest Maragall ja és candidat d’ERC a les eleccions municipals del 2019. La Federació de Barcelona del partit l’ha proclamat oficialment després de guanyar unes primàries en què no tenia cap altre rival. Maragall ha obtingut el 94,2 % dels suports, amb 583 vots. Hi ha hagut també 36 vots en blanc (5,8 %). Són les segones primàries que ha fet ERC després de la renúncia d’Alfred Bosch.

En el discurs, Maragall no s’ha referit en cap moment a Ada Colau, però ha assegurat que “Barcelona és una ciutat bastant enfadada, que demana ser entesa i governada”. En al·lusió a Manuel Valls -tot i que sense anomenar-lo directament-, ha sentenciat: “serà una campanya de persones contra diners; guanyar contra diners mai és fàcil però sempre és possible”. L’alcaldable d’ERC ha afegit que hi ha qui intenta comprar la ciutat però que “Barcelona, afortunadament, no es deixa comprar”.

“No volem guanyar contra ningú”

El candidat d’ERC s’ha mostrat convençut de la victòria: “volem guanyar i guanyarem, però no contra ningú, per la ciutat”. Ernest Maragall ha dit que aspira a governar Barcelona per transformar-la i dur-la “fins a les últimes conseqüències de les seves possibilitats”, i ha fet una crida a generar “esperança i ambició” entorn el seu projecte per a la ciutat.

“Esquerra és de fiar”, ha afirmat Maragall, que ha dit que serà el candidat d’ERC però que a la llista hi haurà més gent d’esquerres. També ha advocat per una “candidatura de ciutat i per a la ciutat” que escolti els problemes dels barcelonins. En el seu discurs, Maragall ha confessat que va ser en una visita a la presó al líder d’ERC, Oriol Junqueras, que se li va oferir ser candidat.

Encara és conseller

Ernest Maragall ja és candidat, però encara no ha deixat de ser conseller d’Acció Exteriors. S’espera que hi renunciï en les properes setmanes per dedicar-se exclusivament en la ciutat. En aquest mateix període s’haurà de resoldre també el futur d’Alfred Bosch, a qui Maragall ha volgut agrair el suport rebut. En el seu discurs, ha dit que compta amb els altres regidors del grup municipal.