Ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública (GAIP), que obliga el consistori a entregar les factures de les aportacions que fa als grups municipals. Segons ha publicat ‘eldiario.es’, durant aquest mandat la xifra puja a 8,5 milions d’euros. La petició d’accés a aquestes factures la va fer un ciutadà que volia saber a què han destinat els grups les subvencions des del 2013.

El consistori ha presentat el recurs amb el suport de tots els grups municipals excepte la CUP. Fonts municipals expliquen que l’Ajuntament no disposa d’aquestes factures i que la GAIP, creada per la Generalitat, no el pot obligar a presentar-les. Segons les mateixes fonts, des que van rebre la petició d’aquest ciutadà els grups han facilitat les quantitats que se’ls ha transferit amb un detall per conceptes, però la GAIP reclama les factures perquè considera que és informació pública.

Ara bé, l’Ajuntament recorda que el control comptable dels grups polítics correspon al Tribunal de Comptes i que la informació que se li demana no es pot entendre com a pública segons la Llei de finançament dels partits polítics. Per evitar futures controvèrsies, els grups estan elaborant una regulació específica que detallarà com retre comptes de les aportacions rebudes. S’espera tenir-la a punt abans que acabi el mandat.

En un tuit, la regidora de la CUP Capgirem Barcelona, Eulàlia Reguant, ha criticat que la resta de grups hagin presentat aquest recurs.