La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que els 41 visualitzadors de pisos turístics il·legals mantindran el contracte amb B:SM fins al 31 de maig del 2019. Els treballadors havien denunciat que l’Ajuntament volia prescindir-ne a partir del gener. Sanz s’ha compromès a concretar “abans de finals d’any” una nova proposta de contractació perquè la intenció és que sigui l’Ajuntament qui ho assumeixi i no l’empresa municipal B:SM.

“És un servei que ha funcionat molt bé”, ha reconegut la tinenta d’alcalde, que ha assegurat que no vol que passi cap dia sense aquest equip que detecta pisos turístics il·legals. Dels 41 treballadors, 27 són de la plantilla de B:SM, i els 14 restants tenen contracte d’obra i servei. Tal com va explicar en el ple d’octubre, Sanz s’ha compromès a fer “tot el possible jurídicament” perquè aquests 14 puguin continuar a partir de l’1 de juny.

Des del Comitè d’Empresa de B:SM, però, expressen dubtes sobre la nova fórmula amb què el consistori vol garantir la continuïtat dels 14 treballadors amb contracte d’obra i servei.

La continuïtat dels visualitzadors de pisos turístics il·legals va centrar, aquest dimecres, un debat a la Comissió d’Urbanisme a instàncies d’ERC. Els republicans van presentar una proposició per instar el govern a prorrogar el contracte d’aquest servei. La petició es va aprovar amb el suport de tots els grups, excepte BComú i Cs, que es van abstenir. Jordi Coronas (ERC) va reclama “solucions permanents” per als treballadors.