Bombers de Barcelona

Els Bombers de Barcelona són el servei més ben valorat pels barcelonins en la darrera Enquesta de serveis municipals. Els ciutadans els han posat un 8,3 de nota, tres dècimes per sobre de les biblioteques, que habitualment encapçalava la llista dels millors serveis. De fet, aquest és el primer cop que s’ha preguntat als barcelonins pels bombers.

En tercera posició es mantenen els centres cívics (7,7), que juntament amb la circulació (5,5) són els serveis que més augmenten la nota. Per sota dels centres cívics empaten amb un 7,5 cinc serveis: el metro (enmig de la crisi per l’amiant), els mercats municipals (que rebran fins al 2019 46 M €), les activitats culturalsel tramvia i la recollida d’escombraries (precisament aquest octubre el Ple ha aprovat la nova contracta de neteja).

L’aparcament suspèn, la seguretat ciutadana rep un bé alt

La llista la tanca l’aparcament amb un 3,9. És l’únic servei que suspèn, tot i que —com la resta dels 25 serveis— ha crescut respecte a l’última enquesta. Per sobre de l’aparcament hi ha dos serveis que tenen un aprovat just: la circulació (5,5) i el soroll (5,6). Pel que fa a la seguretat ciutadana, a l’àmbit de ciutat els barcelonins li posen un 6,3, mentre que l’àmbit de barri gairebé frega el notable amb un 6,5.