El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha dit que la macrooperació policial contra els narcopisos a Ciutat Vella “representa el fracàs de la política de seguretat d’Ada Colau”. Collboni ha afirmat que “fa massa temps” que veïns, comerciants i grups polítics avisen que la situació d’inseguretat “era preocupant i anava creixent”, i que l’alcaldessa ho ha negat i no ha actuat fins que els índexs de criminalitat s’han situat a nivell dels anys 80.

“Esperem que no sigui tard, perquè el mal ja està fet”, ha valorat Collboni, que ha assegurat que hi ha una percepció d’inseguretat als carrers. El líder socialista ha afegit que “la crisi de seguretat de Barcelona no s’acaba amb aquesta operació” i ha demanat que s’eviti també la venda a la manta que hi ha al vestíbul de Rodalies i metro de la plaça de Catalunya, que “posa en risc la seguretat dels viatgers” que el fan servir diàriament.

Més reaccions de l’oposició

En un comunicat, la candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, ha dit que la macrooperació policial “és una bona notícia pels veïns i comerciants de Ciutat Vella i de tota la ciutat”. Munté ha reclamat a l’alcaldessa que no defugi les responsabilitats en matèria de seguretat i dirigeixi les estratègies o les delegui en un altre regidor.

Des de Cs, Carina Mejías ha criticat que l’alcaldessa s’hagi apuntat una victòria per la macrooperació d’aquest dilluns “quan ha estat la seva incapacitat el que l’ha provocat”. Per Mejías, l’operatiu policial demostra que “el narcotràfic, la inseguretat i l’incivisme s’han apoderat de Barcelona”.

El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha donat suport a l’operatiu policial al Raval i ha reclamat a Ada Colau que hi hagi “redades continuades i contudents”.