La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que farà “tot el possible” per garantir la continuïtat dels visualitzadors de pisos turístics il·legals. Sanz ho ha dit forçada per ERC, ja que ha dut, al ple, la denúncia dels sindicats sobre el futur incert dels 40 visualitzadors. La proposta d’ERC ha rebut el suport unànime de tots els partits, inclòs el govern municipal.

Jordi Coronas (ERC) ha advertit que “quan una cosa està funcionant, el millor és no tocar-la perquè potser el que farem és espatllar-ho”, i ha retret a la tinenta d’aldalde que “fer tot el possible no és mantenir l’actual plantilla”. Sanz ha respost que “políticament m’hi puc comprometre”, però “jurídicament hem de trobar la fórmula per fer-ho”.

L’Ajuntament no pot absorbir la inspecció

Una cinquantena de treballadors de l’empresa municipal B:SM (que té contractats els visualitzadors de pisos turístics) s’han manifestat a les portes de l’Ajuntament. El portaveu del Comitè d’Empresa, Josep Lluís Aznar, ha explicat que el govern municipal “vol que desapareixin per raons que no entenem” i que el futur dels 40 visualitzadors és incert. 14 tenen contracte d’obra i servei, i la resta -en plantilla a B:SM- es redistribuirien en altres serveis.

Segons Aznar, si es dissolen els visualitzadors, la tasca inspectora de pisos turístics l’hauria de fer el mateix Ajuntament: “És una feina molt grossa que no podria assumir”, ha dit, “així ens ho diuen els sindicats de l’Ajuntament”.