L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, s’han reunit aquest dilluns a la tarda a la comissaria de Ciutat Vella amb els comandaments policials dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per valorar els resultats de la macrooperació policial d’aquest dilluns al matí contra els narcopisos del Raval, que ha acabat amb 55 detinguts.

Ada Colau ha considerat l’operatiu com “un missatge claríssim contra la impunitat del narcotràfic” i ha celebrat que en un sol dia s’hagin pogut tancar 40 pisos -27 narcopisos i 13 domicilis des d’on es distribuïa droga a altres punts de la ciutat-, gairebé la meitat dels que s’han tancat a Ciutat Vella entre l’any 2017 i el que portem del 2018. Colau ha recordat que l’operatiu “no és flor d’un dia, sinó d’una feina rigorosa, articulada i sistemàtica dels cossos de seguretat a la ciutat” i ha anunciat que seguirà havent-hi “un esforç màxim de coordinació i de posar més recursos” per mantenir un pla de xoc contra el narcotràfic que, segons ha sentenciat, “ha vingut per quedar-se”. L’alcaldessa també ha valorat la paciència dels veïns que “fa massa temps que aguanten una situació insostenible”

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha qualificat l’operatiu de ser “un atac directe a les xarxes de distribució de droga a Barcelona” i ha expressat el desig que l’operatiu “tingui una afectació gran en el narcotràfic a la ciutat a partir de demà mateix”.

Tots dos han recordat que la investigació es troba sota secret de sumari i que no es descarten noves detencions.

Colau demana no fer partidisme amb la seguretat

L’alcaldessa ha respost a les crítiques que li ha adreçat Manuel Valls, que considera que “si alguna cosa representa Colau, són els narcopisos” i també a les de Jaume Collboni, que ha qualificat els narcopisos com “el fracàs de Colau en seguretat”. Ada Colau els ha demanat que separin la disputa política de les qüestions de seguretat: “amb la seguretat no s’hi ha de jugar”, ha dit, i els ha assegurat que “un opertiu com el d’avui parla per si sol”. Per últim, l’alcaldessa demana als grups municipals que enlloc de fer crítiques partidistes “el que han de fer és felicitar la Guàrdia Urbana i els Mossos per la bona feina feta”.