Esquerra Republicana ha celebrat aquest divendres les segones eleccions primàries per escollir el seu candidat a les eleccions municipals del 2019. I ho ha fet amb només un nom possible sobre la taula: Ernest Maragall. Durant tot el dia, la militància del partit ha pogut dipositar el seu vot, amb dues opcions diferents: una papereta amb el nom del candidat únic o bé una en blanc.

Ernest Maragall ha dipositat el seu vot al casal d’Esquerra de Sarrià-Sant Gervasi acompanyat per alguns militants i també pel diputat d’Esquerra al Parlament, Gerard Gómez del Moral. Les votacions s’han pogut fer durant tot el dia, però no serà fins aquest dissabte que el partit farà oficial la candidatura de Maragall en el Congrés regional d’Esquerra que tindrà lloc a Barcelona. Maragall intueix que la campanya de les municipals serà “apassionant” i, sense referir-se clarament a llistes separades de l’independentisme, ha defensat que els trets d’identitat d’Esquerra hi han de ser clarament identificables.

Maragall, relleu de Bosch

El 21 de setembre passat, Alfred Bosch va renunciar a encapçalar la llista d’Esquerra a les eleccions municipals, malgrat que, al març, havia guanyat les primàries per optar al lloc.