El Mercat de Núria (a Ciutat Meridiana) tornarà a obrir els propers mesos com a supermercat. L’equipament està tancat des del gener d’aquest 2018, quan l’última parada que hi havia va abaixar la persiana; ara, a la zona alta de Ciutat Meridiana, només es poden comprar aliments frescos en una botiga.

Per satisfer la demanda dels veïns, l’Ajuntament està treballant perquè l’únic comerciant d’aliments frescos s’estableixi a l’edifici del mercat (que continuarà sent propietat de l’Institut Municipal de Mercats). Ho ha explicat el regidor de Mercats, Agustí Colom, que ha assegurat que “no és que convertim un mercat en un supermercat”, sinó que amb aquesta acció “salvaríem el paper que té un mercat a dinamitzar la zona”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”REPORTATGE: Tanca l’última parada del Mercat de Núria” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/tanca-ultima-parada-mercat-de-nuria-ciutat-meridiana/|||” css=”.vc_custom_1540210391676{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

De fet, Colom ha assegurat que, amb la reobertura del Mercat de Núria, la resta de botigues de l’entorn se’n beneficiaran. A banda del supermercat, l’Ajuntament també deixa la porta oberta a reservar una part de l’edifici per fer-hi espais d’ús polivalent: l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana fa temps que reclama un espai municipal per instal·lar-s’hi.

Les Roquetes i Horta estrenaran nou mercat

Fins a finals de mandat, el govern d’Ada Colau també injectarà 46,5 M € a una desena de mercats més. Es faran petites actuacions a la Boqueria, al Carmel i al Besòs, mentre els mercats de l’Abaceria, el Bon Pastor, la Vall d’Hebron i Sant Andreu segueixen cadascun les seves reformes.

A la llista cal sumar-hi també el Mercat de Montserrat (al barri de les Roquetes), que ja ha obtingut el consens de l’Institut de Mercats i la junta del mateix equipament per construir-ne un de nou. En comptes de reformar el mercat actual, es farà un nou edifici (d’una planta, en comptes de dues com ara) en un terreny adjacent. A principis del 2019 se’n redactarà el projecte executiu.

El Mercat d’Horta seguirà unes passes similars. En aquest cas la previsió és en una fase encara més inicial, i les properes setmanes es treballarà amb els paradistes per definir com hauria de ser el nou equipament. Agustí Colom ha explicat que tant el d’Horta com el de Montserrat “són dos mercats amb molta demanda d’ús, però que han tingut poca evolució” pel que fa a inversions. L’Ajuntament també estudiarà mesures per evitar que l’aigua de la pluja entri al Mercat de Sant Antoni.