Tres preocupacions dels barcelonins a cada barri

A la pregunta: “Quin és el problema més greu que té en aquests moments el seu barri?” molts barcelonins trien en primer lloc la inseguretat. La llista continua amb la neteja, els sorolls, l’accés a l’habitatge, el turisme i l’aparcament. En el mapa anterior, en detallem el rànquing de cada barri. I veiem com l’ordre de prioritat dels problemes és diferent. En un mateix districte, com ara Ciutat Vella, la principal preocupació de la Barceloneta (el turisme) no té res a veure amb la del Raval (les drogues). O com a Pedralbes, encapçala la llista una preocupació ben diferent a la resta: la falta d’aparcament.

Distribució territorial del rànquing

En els mapes següents, ens fixem en com es distribueixen els sis problemes principals que han escollit els ciutadans en funció del barri on viuen. Uns resultats extrets de l’Enquesta de Serveis Municipals, feta a 6.000 barcelonins.

Barris que lideren cada una de les preocupacions

En el cas de la inseguretat, el barri que mostra el grau de preocupació més elevat és el de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (29,9 %). Però és a Nou Barris on es concentren més barris junts amb queixes d’inseguretat, encapçalats per Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona (26,7 %). En la segona preocupació, la neteja, són els barris d’Horta-Guinardó i de Sarrià – Sant Gervasi els qui lideren aquest apartat. El soroll continua sent la gran preocupació de la Vila de Gràcia (15 %), però també de l’Antiga Esquerra de l’Eixample (15,4 %). En temes d’habitatge, també hi ha la Vila de Gràcia (15,5 %) i el barri veí del Camp d’en Grassot (15 %). Però on hi ha més queixes és a Sant Antoni (16,3 %). Els problemes derivats del turisme encapçalen molts barris. El que lidera el rànquing, però, és el de la Barceloneta (29,3 %). I l’aparcament és una queixa principalment del barri de Pedralbes (18,7 %).