Antigues icones dels socialistes, com són Joan Clos i Jordi Hereu, s’han reunit aquest dissabte a la seu del PSC de Barcelona amb el president actual del grup municipal, Jaume Collboni, per debatre sobre la seguretat a Barcelona, amb qüestions com la dels narcopisos del Raval sobre la taula.

Hereu ha acusat l’actual govern municipal de no prendre’s seriosament Ciutat Vella, en referència a la problemàtica de les drogues i les baralles que protagonitzen titulars en els últims mesos.

Sobre aquesta qüestió també s’hi ha pronunciat l’exdirector dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, que ha assistit a la jornada dels socialistes. Batlle ha dit que els problemes a Ciutat Vella no venen del mandat d’Ada Colau, sinó de molt abans i ha defensat que les polítiques en seguretat són polítiques socials “per sobre de tot”.

Collboni acusa Colau de menystenir la Guàrdia Urbana

Una de les crítiques que ha fet el líder municipal actual és sobre la relació del govern amb la Guàrdia Urbana. Jaume Collboni ha dit que l’executiu de Colau no ha confiat en aquest cos policial i l’ha acusat de menystenir la seva opinió. Per Collboni el govern actual té un problema de concepció del que són les polítiques de seguretat: “És un instrument per protegir la llibertat, els drets i la convivència”, ha dit.

Jaume Collboni ha avançat un dels temes que, probablement, serà puntal en el programa electoral dels socialistes en les properes eleccions municipals: ampliar el cos de la Guàrdia Urbana. El líder municipal ha dit que volen convocar 1.000 places d’agents locals en els propers cinc anys.

Collboni també ha dit que cal reformular l’organigrama municipal i crear una agència de prevenció transversal per coordinar les tasques en matèria de prevenció.

Jornada Barcelona, Ciutat Segura

Tot plegat s’ha debatut durant la jornada Barcelona, Ciutat Segura, que ha convocat el PSC de Barcelona. A banda de Clos, Hereu i Collboni, també s’ha fet una taula rodona amb l’exdirector dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, l’exconseller d’Interior, Ramon Espadaler, l’exregidora de seguretat, Assumpta Escarp, i la diputada del PSC al Parlament, Beatriz Silva.