La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau, ha marcat una línia vermella per a qui vulgui pactar amb la formació taronja després de les eleccions municipals 2023: defensar el bilingüisme. “Qui vulgui col·laborar amb mi, el meu respecte o el de Ciutadans ha d’eliminar la repressió lingüística; o bilingüisme o res”, ha sentenciat Grau, que ha acusat l’Ajuntament de Barcelona de “marginar el castellà” en les comunicacions oficials.

De fet, l’alcaldable de Cs ha dit que si pot governar la ciutat garantirà que l’Ajuntament faci arribar els missatges oficials en castellà i renovarà els discursos del consistori “contraris al bilingüisme”. Anna Grau també s’ha compromès a posar fi a “les multes dels radars lingüístics”, expressió que ha fet servir per qualificar sancions que, segons ella, posa l’Ajuntament a negocis “amb el suport de la Generalitat”.

Grau s’ha reunit aquest dimarts amb entitats com Societat Civil Catalana, S’ha Acabat! o Profesores por el Bilingüismo i s’ha compromès a ser-ne “el braç polític” a l’Ajuntament. La candidata ha afirmat que els plans municipals per fomentar el català tenen “l’efecte contrari” i hi veu només “hispanofòbia”.