Pinotxo tancat

El traspàs del bar Pinotxo ha caigut com una galleda d’aigua freda entre els clients i assidus d’aquest local mític del Mercat de la Boqueria. També en lamenta la desaparició el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, que ho considera “una molt mala notícia”. El regidor ha subratllat que era un negoci emblemàtic, amb una “gran qualitat gastronòmica a bon preu i obert al veïnat”. Rabassa també ha elogiat l’antic propietari, Joan Bayén, conegut com a Juanito, i ha assegurat que estarà “al costat de qualsevol homenatge”.

“No és una qüestió de nom”

De moment, no ha transcendit si els nous gestors, un grup que ja té el Bar Central a la mateixa Boqueria, mantindran el nom de Pinotxo quan reobrin el local. Però aquesta “no és la qüestió” pel regidor, que el que no vol és una franquícia que no conservi l’essència del Pinotxo.

El que demanaria és que sigui un bar restaurant per a la gent del barri, que se senti atesa i no expulsada. Això té a veure amb el preu, l’oferta, la qualitat i el tracte. Si conserva el nom, però no respecta això, no serveix de res”
Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella

“Al costat de qualsevol homenatge”

La Boqueria ja treballa en un homenatge al Juanito per tota l’empremta que ha deixat al Pinotxo i al mercat. Rabassa ha assegurat que com a regidor estarà al costat i que qualsevol reconeixement serà en comparació del renom que Bayén ha donat al mercat i a Ciutat Vella.

De fet, Barcelona ja va lliurar a aquest restaurador, ara jubilat, un Premi Ciutat de Barcelona.

La Boqueria, sobre el traspàs del Pinotxo: “Ens agradaria que es mantingués el nom, és emblemàtic”
Òscar Ubide, gerent del Mercat de la Boqueria, ha avançat al programa ‘bàsics’ la intenció d’homenatjar properament el Juanito per “agrair-li tot el que ha representat per al mercat”

Demanen que se li concedeixi la Medalla d’Or

El candidat socialista a les eleccions municipals 2023, Jaume Collboni, ha assegurat en una piulada que Joan Bayén i el Pinotxo han estat un “tàndem imbatible” durant tota una vida. Ha recordat que el bar ha estat un referent per a barcelonins i visitants. Per tot plegat, el PSC demanarà formalment que se li concedeixi la Medalla d’Or de la ciutat de Barcelona com a barceloní il·lustre.

Una petició que també fan des de la Boqueria que asseguren que “de Pinotxo, només n’hi ha un” i admeten que els hauria agradat “tenir-lo sempre”. Recorden que és el “nostre estimat Juanito” i el bategen com el somriure del mercat.

Argumenten que “per la seva ànima, l’esforç i tota una vida al darrere del taulell projectant la imatge ciutat de Barcelona al món” es mereix la Medalla d’Or de la ciutat.