Aquest dissabte s’ha fet evident que els diferents candidats a l’alcaldia de Barcelona són de ple en la cursa per a les eleccions municipals del 28-M. Gairebé tots els alcaldables han participat en actes de partit o han fet declaracions als mitjans per dir la seva. Ernest Maragall (ERC) i Xavier Trias (Junts) han centrat el debat en l’àrea metropolitana; Jaume Collboni (PSC) s’ha trobat per primera vegada amb la plataforma que li dona suport; Anna Grau (Cs) ha defensat des de Madrid que la formació continua “viva” i Daniel Sirera (PP) ha presentat el seu pla per recuperar el petit comerç.

Maragall (ERC) vol entendre’s amb totes les ciutats metropolitanes

ERC ha dut a terme la Conferència Metropolitana a Barcelona, des d’on ha posat la lupa en l’anomenat cinturó roig. El president del partit, Oriol Junqueras, ha reivindicat les sigles d’Esquerra com “els rojos de debò”. I en la mateixa línia, el candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha afegit que “Barcelona només tirarà endavant i pot aspirar a ser millor“, si “s’entén” amb els alcaldes de totes les ciutats metropolitanes.

Trias (Junts): “A diferència de Colau, volem lluitar contra la pobresa”

També sobre l’àrea metropolitana, el candidat de Junts, Xavier Trias, s’hi ha referit en un acte del partit a l’Hospitalet de Llobregat. Trias ha dit que si l’objectiu és que l’AMB es converteixi en el cor metropolità de Catalunya, cal concretar com fer-ho i discrepa amb el model Colau. “A diferència del que vol ser Colau, volem lluitar contra la pobresa (…) Volem tenir unes ciutats de benestar perquè tenim una marca molt potent“.

Collboni (PSC) reivindica que la seva Barcelona no “trenca ponts”

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha reivindicat que la seva Barcelona no “trenca ponts” sinó que “els construeix” i no “expulsa” sinó que “atrau”. “Aquesta és la meva Barcelona”, ha dit Collboni al primer acte de la plataforma Bo per Barcelona, que dona suport a la seva candidatura. Collboni ha reivindicat que cal “refer” un “gran pacte de ciutat” després d’uns anys “molt complicats”.

Grau (Cs): “Estem tan vius que fa por”

Anna Grau ha participat en un acte de Ciutadans per primera vegada com a candidata oficial del partit a Barcelona. Ha sigut des de Madrid i ha volgut llançar un missatge d’esperança per a la formació, tot i que les enquestes els són poc favorables. “És igual els milers i milers d’euros que es gastin en encarregar la nostra autòpsia, estem tan vius que fa por“, ha assegurat Grau.

Sirera (PP) demana ajudes econòmiques per al petit comerç

El candidat del PP, Daniel Sirera, ha visitat alguns comerciants de Sarrià. Des d’aquest barri ha proposat el seu propi pla de recuperació perquè ni el “comunisme de Colau” ni “l’estelada de Trias” perjudiquin el comerç de la ciutat. Sirera ha dit que demanarà a l’Ajuntament ajudes per als petits autònoms i un bo de consum de 100 euros que s’estableixi fora del període nadalenc.