L’èxit de sèries i pel·lícules coreanes com ‘El juego del calamar’ i l’oscaritzada ‘Paràsits’ ha disparat l’interès per la llengua i la cultura de Corea del Sud. A Barcelona aquest boom ha desfermat una autèntica febre per aprendre coreà a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI Drassanes), on la demanda s’ha disparat en els últims anys. Ja és un dels cursos més sol·licitats i aquest any més de 60 alumnes s’han quedat fora de la matrícula. A les classes no queda ni un lloc buit i l’alumnat segueix amb interès les prop de dues hores i mitja de classe.

Aprendre coreà amb les cançons del K-pop

L’altre factor clau per entendre el fenomen és la internacionalització del K-pop, el pop coreà, que s’ha convertit en un referent per als joves de 20 anys. Grup com BTS, BlackPink, Exo i Twice són icones mundials i les seves coreografies es ballen a tots els racons del planeta.

A l’EOI aquest boom coreà ha rejovenit l’edat de les classes. Mentre que la mitjana d’alumnes del centre són d’uns 33 anys, a les aules de coreà la majoria tenen entre 16 i 20 anys. I la majoria són autèntics fanàtics de Corea, coneixen les les ficcions produïdes al país i taral·legen els èxits dels grups més cèlebres.

classes coreà Escola Oficial Idiomes

Els estudiants s’han apuntat en massa als quaatre nivells que s’ofereixen al centre (A1, A2, B1, B2) . Això ha desbordat la matrícula de l’EOI Drassanes, com admet la cap d’estudis, Montse Sàbat, que relata que no poden obrir més grups. Bona part de l’èxit de les classes es deu al carisma i empenta del Departament de Coreà, comandat per Seung Ok Hwang i Sin Gyu Kang amb energia des del 1995.

L’EOI, pionera en l’ensenyament de coreà

Llavors l’EOI Drassanes va ser pionera. El primer i, ara per ara, únic centre a impartir aquest idioma de forma reglada. Als inicis va ser gràcies al patrocini de Samsung que va decidir subvencionar les classes per donar a conèixer la llengua i cultura del país internacionalment. El 2003 els estudis de coreà es van equiparar amb la resta d’idiomes i des de llavors són uns estudis reglats i homologats oficialment, cada cop amb més demanda. Actualment hi ha inscrits més de 160 alumnes en els quatre nivells ofertats.