El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona que lidera Ernest Maragall portarà a votació al ple d’aquest divendres una proposta per reprovar el govern municipal d’Ada Colau i el PSC. El portaveu Jordi Coronas ha justificat el debat —quan falten pocs mesos per a les eleccions municipals del 2023— perquè “és un govern absolutament dividit amb picabaralles que perjudiquen la ciutat”. Coronas també hi ha afegit la sortida del govern del líder socialista, Jaume Collboni, per dedicar-se a la campanya “sense que li faci vergonya”.

“Si l’objectiu és fer campanya, que surtin tots del govern perquè Barcelona necessita ser governada”, ha sentenciat Coronas. El text d’ERC lamenta les divisions internes de BComú i el PSC, reprova la sortida de Collboni del govern, constata que “la mala governança ha anat a pitjor” i demana a comuns i socialistes que es dediquin a governar “amb respecte a la institució i la ciutadania”. Coronas ha citat com a exemples de divisions internes el Pla d’usos de l’Eixample, la ronda de Sant Antoni o les relacions amb Tel-Aviv.

Tres debats sobre Israel

El ple de divendres debatrà fins a tres vegades la suspensió de relacions amb Israel. ERC mantindrà l’abstenció en la iniciativa ciutadana que va motivar la decisió de l’alcaldessa i que ja es va tombar en comissió. Els republicans mantenen en incògnita el vot a la proposta que presentarà el PSC i la que centrarà un debat extraordinari al final del ple. “Coincidim en el diagnòstic que hi ha vulneració de drets humans a Gaza, però no compartim que la solució sigui trencar relacions”, ha valorat Jordi Coronas.